Mannekeng: Dukke som kan utgjøre en stor forskjell

Har du utstillingsvinduer i butikken, er det viktig at disse er inspirerende og brukes aktivt. Mange velger derfor å plassere en eller flere mannekenger nettopp der. Når du skal gå til innkjøp av en mannekeng, eller utstillingsdukke, er det et par ting å ta hensyn til. Dukken som skal brukes til utstilling skal være av god kvalitet, slik at den er enkel å kle av og på. Det finnes mange valg når det kommer til mannekenger, enten du ønsker en med eller uten hode, en med abstrakt ansikt eller en med parykk og et realistisk ansikt. Tenk godt over hvilken utstillingsdukke som passer deg. Noen ganger kan et realistisk ansikt være midt i blinken, mens det i andre tilfeller kan låse uttrykket til utstillingen for mye.

Når kvaliteten teller

Morten Finckenhagen er opptatt av å tilby et bredt sortiment av utstillingsdukker, slik at alle våre kunder skal kunne finne det de leter etter. Vi har et stort utvalg av dukker i forskjellige posisjoner og finish. Ønsker du en mindre mannekeng (dukke der det kun er torso for eksempel), har vi flere valgmuligheter også her. Ta gjerne kontakt med oss dersom du er på utkikk etter noe du ikke finner i vårt sortiment. Mye kan bestilles eller lages på oppdrag.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Egghead er betegnelsen som benyttes for utstillingsdukker med hode som ikke har noen ansiktstrekk, men som er ovalt og glatt. Formen på hodet ligner et egg med skall, jevn og uten merker eller former. Fordelen med disse hodeformene er at det etterlater et anonymt uttrykk som ikke tar vekk fra selve antrekket som utstillingsmodellen skal framvise. Denne typen hodeform skaper en moderne, stilren fremtoning som ikke tar oppmerksomhet fra andre viktige detaljer. Når kunden ikke har et ansiktsuttrykk, eller en parykk, å låse blikket på rettes fokuset heller mot det mannekengen er ikledd.

Pris er ikke avgjørende, men kan gi en pekepinn på produktets kvalitet. En mannekengdukke er en populær måte å vise fram varer på i butikker, enten det er en helfigur mannekeng eller en utstillingsdukke som kun består av ben eller torso. Dersom du vet at dette er en utstillingsdukke som vil benyttes ofte og derav også ha jevnlige klesbytter, og som er ansiktet utad i for eksempel et utstillingsvindu, kan det være hensiktsmessig å kjøpe en modell som gjør klesskift enkelt og som kan variere uttrykk etter behov. Andre kan ha behov for utstillingsdukker for å vise frem nettkolleksjoner, da kan en rimeligere dukke være en god løsning.

Det har vi så absolutt. Blant vårt sortiment finner du stående, sittende og løpende dukker, både i voksen- og barnestørrelse. Er det noe du ønsker, men ikke finner i vårt utvalg, ta gjerne kontakt for å se om det kan bestilles eller lages på etterspørsel.